cephastron Admin
Broj poruka : 131 U.C.B.M. Poeni : 6839 V.I.P. Poeni : 88 Datum upisa : 21.03.2010 Godina : 28 Lokacija : Krusevac Hobi : Biljke mesozderke
| Naslov: Mimosa pudica Sub Maj 28, 2011 11:28 am | |
| Ova biljka ima puno narodnih naziva, stidljiva mimoza, stidljiva trava, biljka zrtva itd. Poznata je po tome sto i na najmanji dodir skuplja listove, a posle 1 do 2 minuta se ponovo otvore (Ovo ,,mazenje,, je vrlo lose za biljku i to je veliki sok) Ova pojava se zove trugor (pritisak koji premesta vodu iz jedne celije u drugu, neke se naduvaju a neke smanjuju) Biljku gaje kao jednogodisnju jer retko kada uspe da prezivi zimu u kuci (Postoji veliki broj izuzetka) Ne voli direktno sunce, ali ga podnosi u jutarnjim satima, Voli veliku vlaznost ali ne i da ,,sedi,, u vodi. Najniza temperatura je 16-17 stepeni c. Najvise voli tresetno zemljiste. Cvet je pufnasta roza kuglica koja traje jedan dan a posle se pojavljuju mahunice u kojima se nalazi seme. Seme ima vrlo veliki procenat klijavosti nice od 2-5 dana. Ja imam 5 biljaka i vrlo dobro napreduju Slike nisu moje BILJKA PRE BILJKA POSLE | |
|